Smoothies
Juice

Verschil tussen Smoothie en Juice

Wij maken op locatie zowel graag smoothies als juices klaar. Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil?

Een smoothie (links) maak je met fruit in z’n geheel in de blender. Je doet je fruit (wat van alles kan zijn!) in de blender met een vloeistof als verse sinaasappelsap, appelsap, water of yoghurt en je maakt zo een heerlijke smoothie. Een smoothie is hierdoor wat dikker van textuur en met het juiste fruit een echte traktatie!

Een juice (rechts)maak je met fruit en groente in een juicer. Een juicer haalt alle vezels uit het groente en fruit en er blijft een heel licht sapje over. Vol vitamines en mineralen! Wij maken onze juices met 80% groente en 20% fruit. Lekker en supér gezond dus!

Een smoothie vult meer en kan zelfs gedronken worden als ontbijt. Of lekker voordat je gaat sporten voor een beetje extra energie. Een juice zit vol vitamines en mineralen en word daarom veel gebruikt tijdens detox kuren. Beide heerlijk en vaak maar net waar je zin in hebt

Om een gelijke hoeveelheid sap te krijgen gaat in een juice wat meer groente en fruit dan in een smootie. Het is ook net wat arbeidsintensiever om fruit en groente door een juicer te halen dan om het in een blender te gooien. Daarom zijn vers gemaakte juices vaak net iets duurder dan smoothies.


Smoothie Criminals bereiden verse smoothies als juices op iedere locatie. Interesse? Neem contact op